2021-10-06 10:18:47• hírek • Agerpres

Marcel Ciolacu: az előre hozott választások kiírása az egyetlen megoldás

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szerint az előre hozott választások kiírása jelenti a legjobb megoldást a jelenlegi politikai válság feloldására. Marcel Ciolacu kizártnak tartja a tárgyalásokat a Nemzeti Liberális Párttal egy kisebbségi kormány támogatásáról.

A pártelnök az Antena3 hírtelevízióban beszélt kedd este a Cîţu-kabinet menesztése utáni politikai helyzetről. Közölte: a PSD még nem döntötte el, hogy részt vesz-e az államfő által jövő hétre összehívott egyeztetéseken az új kormány beiktatásáról. Szerinte ezt csak abban az esetben kellene megtenniük, ha a Klaus Iohannisszal érdemi tárgyalásokat lehet folytatni, tapasztalatai szerint ugyanis a korábbi hasonló konzultációk formálisak voltak.

Marcel Ciolacu elmondta, arra számított, hogy az államfő már szerdára, csütörtökre összehívja a parlamenti pártokat egyeztetni egy új kormány megalakításáról, szerinte ezt várták volna el a választók is.

Kifejtette, hogy két forgatókönyvet tart elképzelhetőnek a politikai válság feloldására. Az egyik szerint helyreáll a választások után létrejött koalíció. Ez szerinte nem lesz hosszú életű, mert a kormánypártok 'két-három hónap múlva úgyis újra összevesznek'.

A másik alternatívát a PSD elnöke szerint az előre hozott választások kiírása jelenti. 'Más megoldás nincs. Mi nem tárgyalunk a PNL-vel. Nem föltétlenül az egyeztetésektől zárkózunk el, de kizártnak tartom, hogy bármit is tárgyaljunk velük egy esetleges kisebbségi kormány támogatásáról' - jelentette ki Marcel Ciolacu.

A politikus úgy látja, hogy jelenleg nincs lehetőség egy működőképes kormánytöbbség kialakítására a parlamentben. Leszögezte, hogy kizártnak tartja a PSD részvételét egy koalíciós kormányban. Az előre hozott választások kiírása az egyetlen megoldás - hangsúlyozta a pártelnök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: